Taler dit barn dansk?

Danes Worldwide tilbyder hvert år tre ugers undervisning i dansk sprog og kultur for børn og unge i alderen 10-17 år, som til dagligt bor uden for Danmarks grænser. Derudover har vi vores Mini-Sommerskolem for børn i alderen 6-9 og deres forældre

Sommerskolen er en enestående mulighed for at styrke kendskabet til Danmark og det danske sprog samt danne netværk med andre danske børn i samme situation.

Sommerskolen foregår i Danmark og har siden 1981 været mødested for globale danske børn og unge. Sommerskolen er hverken en ”camp” eller en sommerlejr, men en skole hvor lærere med linjefag i dansk stiller faglige krav til eleverne.  

Børnene får et godt indblik i danske undervisningsformer, hvor gruppearbejde og samarbejde er nøgleord.   

Lærerne er uddannet i dansk og/eller dansk som andetsprog og tilbyder spændende og varierede undervisningsforløb med fokus på den enkelte elevs læring og udbytte.

[ Læs mere om Sommerskolen her ]

Mini-Sommerskolen er for udenlandsdanske børn i alderen 6-9 år i følgeskab med op til to voksne – fx forældre, bedsteforældre og/eller andre nære familiemedlemmer.

[ Læs mere om Mini-Sommerskolen her ]

Danes Worldwide tilbyder online danskundervisning til børn og unge i udlandet. Undervisningen henvender sig til børn fra 6 - 18 år på tre niveauer: Begynderdansk, Basisdansk og Skoledansk.

Begynderdansk tilbydes til to aldersgrupper: Henholdsvis de 6-12-årige og alderen 13+

Der er tale om to sjove og seriøse online læringsprogrammer, som skal lære børn, unge og voksne dansk for første gang. Læs mere her.

Basisdansk er for dem, som kan begå sig på dansk i hverdagen, men som ikke taler eller skriver et alderssvarende dansk. 

Basisdansk 13+ giver børnene masser af faglige udfordringer mundtlig og skriftlig dansk. Vi arbejder i øjeblikket på at få undervisningsmaterialet til denne gruppe klar, så undervisningen i basisdansk kan begynde i efteråret 2017.

Skoledansk er danskundervisning fra 0. - 9. klasse med mulighed for at afslutte med Danmarks officielle 9.-klassesprøve i faget dansk. Undervisningen, der varetages af vores uddannede lærere, er tilrettelagt, så den kan passes ind ved siden af den lokale skolegang. Det er dog en forudsætning, at forældrene bakker aktivt op om lektielæsningen og lærerkontakt.

 

 

Lær dansk i udlandet

Er du på vej ud eller bor du allerede i udlandet, så kan du finde gratis læringstips til at lære dansk i udlandet på vores nye online læringsportal "Lær dansk i udlandet".

Kontakt

Danes Worldwide
Købmagergade 67, 2. sal
DK-1150 København K

danes(a)danes.dk
Tlf +45 3332 0913    

 

 

Tilmeld dig
vores nyhedsbrev